info@mekan.com

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi

18 Eylül 2015
Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi
Alaçatı’ya gitmeden önce yurt dışı planlarınızı bir kenara bırakabilirsiniz. Denizi, renkli taş evleri ve çılgın rüzgarının bir bütün olduğu Alaçatı son yılların en popüler tatil merkezi. Yörenin sembolü tarihi yel değirmenleriyle Alaçatı’nın doğal güzellikleri birbirini tamamlıyor.

Renkli ve hareketli sokakları, mozaikli çarşısı ve karabiber ağaçlarıyla gölgelenmiş sokakları ile Alaçatı harika bir tatil merkezi. Rüzgarının meşhur olmasından dolayı rüzgar sörfü yapmak isteyenlerin tercih sırasında en başta yer alıyor. Köy ve antika pazarı ise alışveriş tutkunlarının yüreğine Kurban Bayramı'nda da su serpiyor.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi
Fotoğraf Kaynak: yoldaolmak.com

Tatil fotoğrafsız geçer mi ? Geçmez! Alaçatı’nın meşhur evleri ve evlerinin öündeki rengarenk çiçeklerle fotoğraf çekilebilir ve bayram sonrası sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Ayrıca halk tarafından üretilen, yörenin organik ürünlerini de stoklayıp bayram dönüşü Alaçatı’nın lezzetlerini evinizde de tadabilirsiniz. 

Dünyanın en beğenilen üç sörf merkezinden biri olan Alaçatı’da 10 uluslararası sörf okulu hizmet veriyor. Rüzgarının 11 ay hiç bitmediği yerde Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek sörf deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı RehberiFotoğraf Kaynak: evbharat.com

Alaçatı’daki En İyi Oteller

Kayezta Otel

Alaçatı’nın merkezinde çok yakın fakat kalabalıktan uzak ve gayet sakin bir ortama sahip. Odaları taş ve bahçe içindeki tahta minik evlerden oluşuyor. Bahçesi, kahvaltısı, sakinliği ile Alaçatı’da tatil yapmak isteyenler için çok uygun.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Kayezta OtelFotoğraf Kaynak: kayezta.com

Kurabiye Otel

Antikalarla süslü şöminesi, çiçek ve dilek ağaçlarıyla dolu ferah avlusu ve sinema odasıyla şık bir butik otel. Ev yapımı kurabiyelerle çay saati ile ünlü. Kahvaltısı ise bir çok kişinin aşık olduğu yanı. 

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Kurabiye OtelFotoğraf Kaynak: kurabiyeotel.com

Bey Evi

Ferah ve ücretsiz wi-fi servisi içeren odalara sahip otel eski bir Rum evinin yenilenmiş hali. Ilıca ve Alaçatı Sörf plajına 3 km uzaklıkta yer alıyor. Her oda rahatlatıcı bir ortam oluşturmak üzere dizayn edilmiş. 

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Bey EviFotoğraf Kaynak: beyevi.com.tr

Alkoçlar Exclusive

Alaçatı’da her şey dahil konsept arayanların tercih etmesi gereken otel. Sörf plajlarına yakın ve dünya mutfağından lezzetler içeren bir restoranı var. 

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Alkoçlar Exclusive
Fotoğraf Kaynak: alkoclar.com.tr

Ant Mare

35 odaya sahip butik otel Alaçatı Port içerisinde yer alıyor. Farklı aktivitelere ev sahipliği yapıyor ve özel plajıyla da size hizmet veriyor.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Ant MareFotoğraf Kaynak: antmare.com

Alavya Alaçatı

Sakız, dut, hünnap ağaçlarının içinde farklı 6 taş ev ve 25 odadan oluşuyor. Son derece şık bir otel. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik aktiviteleri ile ünlü.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Alavya AlaçatıFotoğraf Kaynak: alavya.com.tr

Alaçatı’da Mutlaka Gezilmesi / Görülmesi Gereken Yerler

Damla Sakızı Ağaçları

Ülkemizde pek göremeyeceğiniz damla sakızı ağaçları Alaçatı bölgesinde oldukça yaygın. Ağaçları yetiştirip, işleyen bahçecilerle tanışıp, bilgiler alabilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Damla Sakızı AğaçlarıFotoğraf Kaynak: ismailseker.net

Yel Değirmenleri

Alaçatı ile bağdaşlaşmış ve un öğütmek için kullanılan oldukça eski ve sayıları azalan, İzmir - Çeşme arasında yer alan dört yel değirmenine mutlaka uğrayın.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Yel DeğirmenleriFotoğraf Kaynak:telegraph.co.uk

Alaçatı Evleri

Dar sokakları ve mimarisi ile Alaçatı’nın en sevilen tarafı evleridir! Çiçek kokan sokakları ve kaldırımları, bölgenin bu kadar çok sevilmesinde büyük rol oynuyor.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Alaçatı EvleriFotoğraf Kaynak: panoramio.com

Ildır Köyü

Giritliler ve Pomphylia’lılar tarafından kurulmuş antik kentin kalıntılarını Ildır Köyü’nde görmek mümkün. El işçiliğini örneklerini ve antik kentten geriye kalanları görebilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Ildır KöyüFotoğraf Kaynak: arkeolojigezginleri.blogspot.com

Alaçatı’daki En İyi Mekanlar

Mancar

Geçtiğimiz yıldan beri Alaçatı’nın tercih oranı yüksek olan adreslerinden biri. Kocaman bahçesi, Ege Mutfağı ve geniş şarap seçenekleri ile tercih etmeniz gereken bir restoran.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi MancarFotoğraf Kaynak: mancar.com.tr

Su’dan

Mekana 130 yıllık bir taş Rum evi ev sahipliği yapıyor ve butik otel olarak da hizmet ediyor. Özgün mutfağı ile geniş bahçesinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Su’danFotoğraf Kaynak: kuyruksuzucurtma.com

Barbun

Eski sörfçü şef Kemal Demirasal’ın kendi yorumlarıyla hazırladığı menüsü yenilebilir çiçek ve yabani baharatlar da sunuyor. 

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi BarbunFotoğraf Kaynak: alacatibarbun.com

Petra Roasting Co

İstanbul’dan alışık olduğumuz iddiali kahveci Petra Roasting Co tatilcilerin kahve isteklerini tam anlamıyla karşılıyor! Sadece kahve ile kalmayıp geç saatlere kadar atıştırmalıklar, kokteyller de servis dahilinde.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Petra Roasting CoFotoğraf Kaynak: sprudge.com

Tabla

Ege ve Anadolu lezzetlerini modern bir yorumla sunuyorlar. 

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi TablaFotoğraf Kaynak: geomim.com

Köyün Delisi

Hacımemiş Palas’ın bahçesinde hizmet veriyor. Aynı bahçede yine popüler olan Halt isimli bir mekan yer alıyor. Mutfağından harika lezzetler çıkan, renkli bir mekan.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Köyün DelisiFotoğraf Kaynak: gourmetandstyling.com

Alaçatı 29

Alaçatı Port girişinde bulunan Club 29 denize yakın olup dans etmek isteyenler için ideal. Yemekleri sayesinde de uzun bir gece sunuyor.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Alaçatı 29Fotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com/

Göz Lounge

Yemek sonrası bir şeyler içmek için yer arıyorsanız burası tam size göre! Sohbeti baymayan müziği ve küçük barı ile sizlere hizmet ediyorlar. Yazın popüler kokteyli ise Armut Vodka.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Göz LoungeFotoğraf Kaynak: gozalacati.com

Traktör

Tarihi bir Alaçatı taş evinden bar’a dönüştürülmüş ve her gece dolu! Gastro-Pub tarzında yemek yiyip, müzik ile coşup içki içebileceğiniz ayrıca güzel sohbete ev sahipliği yapan bir mekan.

Kurban Bayramı'nda Alaçatı Rehberi Traktör
Fotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN